Powerful together Powerful together Powerful together
Powerful together Powerful together Powerful together

Trainingen

Bij CrossFit 024 daag je jezelf uit op je eigen niveau. Iedere workout kan worden aangepast naar waar jij die dag toe in staat bent. Onze trainers denken altijd met je mee! Bij ons wordt zowel jijzelf als de 024 community ‘powerful together’ door elkaar te ondersteunen, aan te moedigen en uit te dagen. Hierdoor zijn we samen krachtiger, zowel fysiek als mentaal en sociaal.

Workout of the day (WOD)

De CrossFit WOD vormt de basis van je trainingsprogramma, en is vrijwel nooit hetzelfde. Alles wat te maken heeft met CrossFit, in alle soorten en maten, komt voorbij in deze trainingen. Denk hierbij aan gewichtheffen-, kracht-, gymnastiek- en conditionele oefeningen. Wij zorgen er als gecertificeerde trainers voor dat de training voor iedereen haalbaar is. Dit doen we door de oefeningen aan te passen naar een voor jou haalbaar maar uitdagend niveau. Tijdens de training zorgen wij voor individuele begeleiding en coachen we jou om het maximale uit de training te halen.

De WOD bestaat meestal uit drie onderdelen:

  1. Warming-up

  2. Een trainingsblok gericht op: techniek, kracht, snelheid en/of conditie

  3. De workout of the day. Deze is elke dag anders, gemiddeld zo’n 10-15 minuten, maar kan variëren van een sprint workout van 5 minuten tot een langere workout van 40 minuten.

Gymnastics

De term Gymnastics binnen CrossFit verwijst naar alle functionele bewegingen die je met je lichaamsgewicht uitvoert. Ook de sport turnen heeft hier belangrijke invloeden. Denk aan jezelf optrekken (pull-ups), op je handen staan (handstand hold/walks), klimmen (rope climbs) en springen (single/ double unders). In deze les verbeter je jouw techniek van de gymnastische bewegingen en train je jouw core.

We werken in blokken van een aantal weken waarin aandacht wordt besteed aan een specifieke CrossFit Gymnastics beweging. Zo werken we bijvoorbeeld een aantal weken achter elkaar aan toes to bar, pull-up of handstand variaties. Hier beginnen we bij de basis, en breiden deze elke week verder uit.

De nadruk ligt in deze training op techniek en vorm, en niet op de intensiteit zoals je die ervaart bij de WODs. Het is over het algemeen een rustige leeromgeving maar we sluiten meestal af met een korte workout om hetgeen je geleerd hebt, meteen toe te passen.

Denk je dat de Gymnastics training niets voor jou is omdat je de beweging (nog) niet kan? Wij bewijzen je het tegendeel! Deze training vergroot je kracht, geeft je meer bewustzijn en controle over je lichaam en maakt je flexibel. Met de motivatie en tips van de trainer en sporters maak jij misschien binnenkort wel je eerste herhaling en verleg je je grenzen!

Gewichtheffen (OLY)

OLY staat voor Olympic Weightlifting en is een belangrijk onderdeel binnen CrossFit.

Tijdens onze OLY lessen leer je de olympische gewichtheftechnieken (clean & jerk, snatch) stap voor stap beter onder de knie krijgen. De lessen zullen je helpen om te groeien in techniek, mobiliteit en kracht.

 

 

Fundamentals

Wij vinden het belangrijk dat onze leden veilig en verantwoord bewegen. Daarom starten nieuwe leden met een aantal Fundamentals lessen om de basisbewegingen van CrossFit onder de knie te krijgen. In een aantal lessen leren wij jou de basis die nodig is om veilig en zelfverzekerd deel te nemen aan de CrossFit lessen, leer je specifieke warming-up technieken, kom je meer te weten over het reilen en zeilen binnen onze box en ontvang je informatie over onze visie, werkwijze en de filosofie van CrossFit.

In de Fundamentals lessen loop je met de trainer door de basisbewegingen van CrossFit: squat variaties, deadlift variaties en press variaties. Je hebt les in een groepje van maximaal 3 personen, waardoor je goed begeleid wordt op individueel niveau.

De Fundamentals lessen staan in ons rooster en boek je gemakkelijk via onze app. Er zijn geen extra kosten verbonden aan deze lessen, de Fundamentals uren vallen binnen je gekozen abonnement.

Rooster

 

Gratis proefles aanvragen

Wil je bij CrossFit 024 komen sporten? Boek een gratis proefles en ervaar onze gezellige box. Stap binnen en laat je meeslepen door de kracht van CrossFit 024, Powerful Together!

Social Media

Volg ons op Instagram via @crossfit_024_nijmegen of deel een foto op jouw Instagram en tag ons met @crossfit_024_nijmegen!